Kalevala Korua voi käyttää näinkin

Asiakas tuli ompelimolle mukanaan kauniin metsänvihreä loimusametti. Tarkoituksena saada siitä omilla mitoilal valmistettu pitkä juhlapuku elokuun häihin.

Mallina hän halusi käytettävän hyvin monta vuotta sitten ostamaansa Burdan kaavaa. Puvun tyyli on ns.empiremallia, missä leikkauslinja kohoaa rintojen alle helman laskeutuessa kevyesti helmaa. Materiaali on hyvin laskeutuvaa ja vuorin kanssa puku liikkui todella kauniisti.

Vaatesuunnittelun lähtökohtia

Mikäli kaavaa ei olisi ollut, olisimme puhuneet perusmittatilaustyöstä, jolloin suunnittelu lähtee aiheen ja toiminnon valinnasta. Onko kyseessä arki vai juhlavaate?! Käyttäjän persoonallisuuskin vaikuttaa vaatteen suunnitteluun. Vaate tuntuu omalta, jos siinä viihtyy ja se vastaa käyttäjän omia odotuksia.

Nykyisessä muodissa on vallalla monia eri tyylisuuntia, jonka vuoksi yksilöllinen pukeutuminen on mahdollista. Juhliin halutaankin yleensä jotain uniikkia. Aika monta kertaa ompelimolla puhumme siitä, kuinka kamala tilanne samanlainen puku jonkun toisen juhlavieraan päällä voikaan olla. vrt. linnan juhlat.

Jotta vaatteen kokonaisvaikutelma saavutetaan, pyritään sovittamaan yhteen sekä vartalon mittasuhteet kuin asiakkaan toiveet. Mittatilausompelu on juuri tässä hyvä vaihtoehto. Valmisvaateteollisuus ei ajattele niinkään yksittäistä asiakasta, vaan pyrkii suunnittelemaan asuja kokonaiselel asiakasryhmälle iän, persoonallisuuden, toimintojen, jne mukaan. Tästä syystä sama vaate voi näyttää paremmalta jonkun toisen päällä kuin itsellä.

Mittasuhteet paljastavat saman vaatteen sopimattomuuden, vaikka ikä olisi sama, toinen on lyhyempi kuin toinen tai painoa voi olla kertynyt enemmän kuin toiselle, jne. Näissä asioissa me autamme päivittäin. Tehtävämme on muotoilla valmisvaateteollisuuden suunnittelemia ja valmistamia vaatteita käyttäjille sopiviksi ja yleisin muutos niissä on pituus.

Mutta nyt siihen kalevalakorun käyttöön.

Kalevala Korua voi käyttää somisteena

Kun puvun kaula-aukosta haluttiin kauniisti asiakkaan linjoja myötäilevä, paljastui, että puku kaipaa näyttävät korut. Puvun vihreäään loimusamettiin sopii erittäin hyvin pronssinvärinen, Kalevala-korujen ikoninen Hämäläinen juhlakääty. Kalevala jewerly-nettisivujen mukaan upean käädyn koristeeksi on ikuistettu kaksi pitkäkaulaista lintua, kaiketi riikinkukkoa. Riikinkukkoja pidettiin paratiisin asukkaina, taivaallisen ihanuuden ja kuolemattomuuden vertauskuvina. Korun kaarikehyksen uskotaan olevan kirkkoholvin vertauskuva. Korun esikuvana on Janakkalan Kernaalasta löydetty kääty, joka on peräisin 700-800-luvulta”.

Korun kiinnitystä emme irroittaneet, koska koru on sen verran arvokas, päätimme antaa hakasen näkyä ja korun irrottaminen käy helpommin ilman vaurioita.

Kaunis kangas, kaunis koru, kaunis lopputulos. Häät olivat menneet upeasti, nuoripari sai toisensa ja juhlavieraat kauniita muistoja.Tanssit kestivät aamuun asti.

Kuvan taustalla näkyvän mittatilaus hääpuvun postaus julkaistaan aivan lähiaikoina:))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *