Unelmana Kaunis ja Istuva Hääpuku- 13 vinkkiä

Elokuun unelmia tansseissa tähtien alla

Kuluneena kesänä 2022 katseltiin mekkoja, suunniteltiin muutoksia, lyhennettiin helmoja, parannettiin istuvuutta,otettiin sisään sieltä, suurennettiin tuolta. Jokaiselle omien mittojen mukaan.

Kaikki haluavat täydellisen, kauniisti istuvan hääpuvun, joka sopii kuin hansikas, eikö vain? Harvassa ovat ne tapaukset, että morsian voi mennä pukunsa kanssa suoraan häihin. Useimmilla morsiamilla puku kaipaa kohennusta, joskus aivan pientä, joskus suurempaa.

Käyn tässä postauksessa läpi muutamia tavallisia muutoksia, jotta on helpompi hahmottaa; mitä ja kuinka paljon hääpukusi istuvuutta parantavia muutoksia voidaan tehdä.

Koska jokainen morsian ja mekko ovat ainutlaatuisia, siten myös jokainen asiakas tarvitsee erilaisia ​​asioita häämekon kunnostuksen suhteen.

Unelmien mekko kaipaa joskus paljon enemmän, josta syystä olen keränneet tähän muutamia yleisimpiä vinkkejä tavoitteeseen pääsemiseksi.

Tavoitteena hyvin istuva,unelmien morsiuspuku

Yleensä myyjät osaavat kertoa tarvittavista muutoksista, mutta on olemassa myös joitain asioita, jotka tulevat esille vasta vieraillessasi ompelijan luona.

Jos et ole varma, mitä haluat tehdä, älä epäröi kysyä!

Ompelija kyllä kertoo oman ammattillisen mielipiteensä korjaustarpeesta, jotka perustuvat aina kokonaiskäsitykseen siitä, miltä mekon tulisi näyttää .jotta se on edukseen kullekin kantajalleen. Yleisen käsityksemme mukaan, kun liikutat a:ta niin muutos vaikuttaa b:hen.

Neuvot ovat aina ilmaisia!

Ammattiompelijan kanssa voit laatia suunnitelman uutta paremmasta morsiuspuvustasi.

Ompelija on suuri apu morsiamen hääpuvun parantamisessa, mutta se auttaa molemminpuolin, jos Sinulla on näkemys häätyylistäsi; millaista kokonaiskuvaa tavoittelet, kerro se meille.

1. Varaa aika morsiuspuvun korjausompelulle

Aloita hääpukusi muutokset ajanvarauksella ompelimolle.

Yksi parhaista neuvoista on suosia kotipaikakkuntasi ompelijoita. Ompelijan luona käynti säästää tällöin kustannuksissa, koska usein sovituksia tarvitaan kaksi tai kolme.

Täällä Lapissa, missä matkat eri paikkakuntien välillä ovat joskus useita satoja kilometrejä, täytyy toimia joustavasti. Olemme ottaneet tavaksi sopia mahdolliset ompelimokäynnit asiakkaan kaupungissa vierailujen ajaksi. Riittää, kun ilmoitat suunnitelmistasi ajoissa, niin osaamme varata ajan, ja saat pukusi valmiina kotiin kuten tapana on; viikkoa ennen hääjuhlaa.

Koska häät ovat kausiluonteisia, ompelijat ovat hyvinkin kiireisiä, varsinkin kesäkuukausien aikana. Pohjoisessa kiireet ovat jossainmäärin erilaiset, vrt. etelän suuriiin kaupunkeihin.

Aina parempi kun varaat siis ajan ompelimolle heti pukusi saatuasi, jotta voimme yhdessä tehdä arvion muutoksista ja aikataulusta.

Mahdolliseen palautukseenkin on syytä varautua. Niinkin on joskus käynyt, varsinkin jos puvun sopivuus tai malli on ollut aivan muuta kuin nettikaupan kuva on luvannut!

Tuo kaikki puvun kanssa käytettävät varusteet mukanasi, mahdollinen vannehame, kengät, alusasut, pukupussi jne. Ne ovat erityisen tärkeitä varusteita, mikä sovituksen, mikä kuljetuksen kannalta. Hyvä nyrkkisääntö on se, että tuo kaikki se mukana, millä on vaikutusta puvun istuvuuteen ja helman pituuteen juhlan kannalta.

2. Kuka mukaan ompelimolle morsiamen tueksi?

Osa morsiamista haluaa erityisten ihmisen olevan mukana puvun sovituksen aikana.

Suosituksemme kuitenkin on, että vasta viimeisessä sovituksessa morsian ottaa mukaan yhden itse valitsemansa tärkeimmän tukihenkilön mukaan.

Kaasot ovat tietenkin ne tavanomaiset tukihenkilöt, mutta kukaan toinen lähipiiriin kuuluva jäsenkään ei ole pois suljettu.

3. Helman lyhennys

Helman lyhennys on yleisin muutos, ja teemme sen melkein jokaiselle asiakkaalle, joka tulee käymään. Useimmat hääpuvut ovat reilustikin pitkiä helmasta ja hyvä niin. On varaa muuttaa pituutta kenkienkin mukaan.

Eri tyylejä varten on luonnollisesti erilaisia ​​helmojen pituuksia. Tästä esimerkkinä 1950-luvun tyyliin kuuluva polvipituinen (”tea-length”) pukTai asitten jättipitkällä laahuksella varustettu hääpuku, joka vaatii kantajaltaan jo rohkeutta.

ompelimotiinaliina.com

4. Realismia tavoitepanon suhteen

Meitä ompelijoita kiinnostaa vain ja ainoastaan puvun sopivuus vartalollesi. Emme välitä siitä, oletko kokoa 0 vai 50, vaan se, että onnistumme muotoilemaan hääpukusi vartalollesi sopivaksi kuin ”hansikkaan käteen”. Meitä kiinnostaa vain nähdä sinut parhaimmillasi suurena päivänäsi parhaassa mekossasi, joka sinulla on koskaan ollut.

Jos aiot tehdä muutoksia painosi suhteen kerro aikataulusta ja tavoitteistasi ompelijalle avoimin mielin. Ei tule yllätyksiä ja turhia ompeleita.

5. Morsiuspuvun laahus ja nappisilmu

Nappisilmu on kiinnitetty mekon takana olevaan laahukseen, jonka avulla laahus voidaan nostaa ylös liikkumisen helpottamiseksi. Nappisilmua käytetään kuitenkin varsin paljon, vaikka se ei kangasmykkyränä kovin kaunis näky takamuksen seudulla aina ole. Toisaalta nappisilmulla kerätty laahus vapauttaa molemmat kädet vapaaksi toimia vieraiden kanssa.

Nappisilmu puoltaa paikkaansa kevyistä materiaaleista valmistettujen pukujen kohdalla. Vastaavasti muhkeat helmat takamuksen kohdalle koottuna on raskas näky ja vaatii nappisilmulta melkoista kestävyyttä.

Toinen vaihtoehto on nauhalenkki, joka pujotetaan ranteen ympärille esimerkiksi tanssin ajaksi ja muutoin vastaanotolla liikkuessasi. Raskaan helman kanssa helmaa on hankala kannatella, ja esimerkiksi tanssin aikana helman alta paljastuu usein ei niin kauniit alushamemateriaalit.

Klipsulla helmaan kiinnitettävä nauha, ranteeseen pujotettuna kannattelee laahusta kauniisti. Pidempi nauha ei nosta helmaa liian korkealle, josta seuraisi vuorimateriaalin näkyminen helmojen alta.

Pyrimme luomaan tällä laahuksen nostimella kuvaa kauniista kokonaiskuvasta ja näkymästä kauniisti asettuvasta helmasta morsiamen liikkuessa vieraiden parissa. Sillä eihän sitä koskaan voi tietää, missä se vieraan älypuhelin kuvia.

6. Hääpuvun pienennykset ja suurennokset

Jokainen vartalo on kaunis ja ainutlaatuinen, joten on todella vaikea valmistaa mekkoja, jotka sopisivat kaikille. Tämä tarkoittaa, että on hyvin yleistä korjata hääpukua sekä sivusaumoista että olalta ns. olan nostoilla.

Kun ostat hääpukua, kannattaa kysyä myyjän rehellistä mielipidettä siitä, kuinka paljon mekon kokoa on mahdollista muuttaa!

Luonnollisesti myyjä haluaa myydä pukuja mahdollisimman paljon, mutta jos puku on kaksi numeroa liian suuri, korjauksen hinta on sitä enemmän, mitä suurempia muutoksia tehdään.

Kuvassa kaksi numero liian suuren puvun pienenys vaatii myös etukappaleen lyhentämistä, ja miten se muuten onnistuisi, ellemme pura paljetteja ja pitsejä päästäksemme itse asiaan.

Jos puku ei mene kiinni, ja et ole ajatellut muuttaa selkäosaa, jätä puku kauppaan.

On siis erityisen tärkeää varmistaa, että hääpuku sopii hyvin vyötärön, rintojen ja lantion kohdalta. Nämä ovat ne kriittiset kohdat vartalolla täydellisen siluetin saavuttamiseksi.

7. Morsiuspuvun liian suuren kaula-aukon muutostyöt

Monet myymälöistä ostetut mekot ovat melko anteliaita rinnan koon suhteen.

Voit testata kaula-aukon kokoa katsomalla alas ja jos kaula-aukko muodostaa ns. ”kourun” pienennystä kannattaa harkita ja monet harkitsevatkin.

”Jos tuon rintavaon saisin pienemmäksi, tulisi turvallisempi olo,vaikka pitsillä?!

kesämorsian vm. -20.

Hyvin usein pyydetty korjaus on juurikin tämä hääpuvun etumuksen pienennys.

Tämä muutos on vähän hankalampi kuin edellä mainitut, mutta se on myös erittäin toteutettavissa, joten älä epäröi kysyä ompelijalta.

8. Hääpuvun olan nosto ja hihojen siirto

Monet hääpuvut on tehty hiukan pidemmillä olan pituuksilla niin, että ne sopivat monenlaisille morsiamille. Syitä on monia, kuten esim. pitkä selkä vaatii korkeutta yläosaan.

Olan nosto on muutettavissa eri materiaaleista valmistetun puvun kohdalla.

Olan nosto ja hihojen siirto
puku: sid idman paljetti- ja tylliunelma
ompelimotiinaliina@gmail.com

9. Hääpuvun joustava vyötärönauha eli sisävyö istuvuuden parantamiseksi

Joustava vyötärönauha puvun sisällä tekee ihmeitä pitäessäsi varsinkin olkaimetonta mekkoasi oikeassa paikassa, koska se estää pukuasi liukumasta alas.

Tämä tarkoittaa sitä, ettei Sinun tarvitse valita olkaimia, jos et niitä ole alunperin ajatellut.

10. Hääpuvun pääntien muutokset

Hääpuvun niska-selän muutokset ovat hyvin yleisiä vaatimuksia eikä isojen muutosten tekeminen ole hankalaa. Muutos voi tapahtua joko avaamalla selkäosaa tai sulkemalla se.

Kustannukset vaihtelevat paljon haluamastasi tyylistä riippuen. Ompelija voi ommella esimerkiksi pitsin olkaimettoman puvun etu- ja takakappaleelle. puku. Tämä onkin yksi suosikki muutoksista, vaikka se vaatii jonkin verran suunnittelijan silmää ja morsiamen omaa vankkaa näkemystä, miten sen haluaa valmistettavan.

Jos aiot pyytää muutosta hääpukusi selkään, varmista, että sinulla on esim. inspiraatiokuvia ottaessasi yhteyttä ompelijaan.

11. Hääpuvun kiinnityksen muuttaminen

Onko hääpuvussasi vetoketju, mutta haaveilet pitkästä rivistä helmiäisnappeja? Haluatko sittenkin mieluummin ristikon eli korsettinauhoituksen taakse?

Hääpuvun ”sulkeminen” eli kiinnitys millä tahansa keinolla on ompelijoiden perustyötä. . Takaosa on paljon näkyvillä eri tilanteissa kirkosta vastaanotolle, panosta siihen rohkeasti.

Morsiuspuvun nyöritystä Puku: Sottero

Kysy ompelijalta, mikä kaikki on mahdollista!

13. Hihojen lisääminen tai muiden erityisten muutosten tekeminen

Joskus emme vain löydä valikoimista täydellistä hääpukua. Silloin kysytään isompia muutoksia, mutta ompelija on hyvä tekemään hääpukuihin ja mihin tahansa pukeutumiseen paljon asioita hyvään suuntaan.

Suosittelen kuitenkin, että ostat sellaisen mekon, joka on mahdollisimman lähellä unelmaasi ja kysyt sitten ompelijalta muutoksia.

Yksi isoista muutoksista on hihojen lisääminen, joka onnistuu protohihan avulla ja sitä sovitettaessa voidaan muotoilla morsiamen toiveiden mukaan vaikka minkälainen unelmahiha.

Voit siis pyytää sopivan pituisen helman, kauniin kiinnityksen, avoimen selän, kauniin etumuksen, lisättyä pitsiä tai pienen pienen nappisilmun.

Sinun ei tarvitse tyytyä vähempään, vaan omaan, unelmiesi häätyyliin.

Sinä olet päivän tähti!!

Muista vielä nämä hääpukusi sovituksessa

  • Ole realistinen odotustesi suhteen. Ompelija sanoo harvoin Ei, mutta jos hän sanoo, niin hän kyllä tietää mistä puhuu.
  • Ole kärsivällinen sovituksen aikana, sillä mitä rauhallisempi olet, sitä tarkemmat mitat
  • Luota ompelijaan sillä se on varmin tapa, että että hääpukusi istuu kuin hansikas ja näyttää ehdottoman täydelliseltä suurena päivänäsi !