5 vinkkiä hääpuku ostoksille verkossa

Häävalmisteluja kesällä 2020

Hääpukujen nettiostokset jatkavat suosiotaan koronan aikaan. Monet asiakkaamme kertovat netistä ostamisen vaikeudeksi sen iänkaikkisen dilemman, ettei tiedä mitä sieltä tulee.

Miksi hääpukuja ostetaan netistä?

Yksi keskeisimmistä syistä hääpuvun verkko-ostoksille on se, että ostaminen on helppoa ja siinä voi säästää paljon rahaa.

Monet verkkokauppiaat kehittävät palvelujaan asiakaslähtöisesti, Valitettavasti nyt koronan aikaan myyjät ovat joutuneet alentamaan hintojaan, joka toisaalta on asiakkaan etu.

Hinnat tuppaavat nousta aina se mukaan, mikä yrityksen kulurakenne on. Muutoin toimintaa ei sa kannattavaksi. Kivijalkakaupoilla on maksettavana liikkeenhoidosta aiheutuvat kulut, kuten vuokrat ja palkat.

Verkkokaupassa näitä kustannuksia ei yleensä ole, joten hinnat ovat sen mukaiset. On olemassa brändejä, jotka eivät suosi alennusmyyntejä ollenkaan, mutta aina kannattaa tarkistaa lempisuunnittelijan pukujen hintoja, jos kuitenkin sieltä löytyisi jotain kivaa.

Kotisohva-ostoksissa on oma viehätyksensä

Ostoskeskuskiertely hintojen vertailumielessä voi olla todella väsyttävää puuhaa. Verkkokauppojen valikoimat ovat yleensä kivijalkakauppoja suuremmat. Tämän syynä on kiinteän ja verkkoliiketoiminnan kulurakenteen välinen ero.

Kun tilaat hääpuvun verkosta, saat tehdä valintasi rauhassa, ilman muiden ”asiantuntijoiden” ja ystävällisen ja ahkeran pelottavan ”Osta tämä” – myyjän hoputtaessa päätöksentekoasi. Kotisohvalla voit rentoutua ja tehdä valintasi kaikessa rauhassa selaillen ja ihastellen hääsivustojen valikoimia.

Toisaalta, yhdessä puuhailu hääpukuostoksilla voi olla myös hyvin voimaannuttava ja hauska tapahtuma. Siihen voi liittyä mukavaa yhdessä oloa kaason tai äidin kanssa kahdestaan tai koko järjestelyyn osallistuvan joukon kesken kikattelua ja suunnittelua.

Kaikki riippuu siitä, mitä kukin pitää mieleisenä puuhana. Monet kivijalkaliikkeet tarjoavat seurueelle lasin kuohuvaa tilanteen juhlistamiseksi. Verkko-ostoksilla tätä tarjousta ei myyjän taholta luonnollisestikaan ole.

Huomioi ainakin nämä, kun ostat hääpuvun verkosta
Kuva: Pixabay

Miten hääpuvun ostaminen verkosta tehdään onnistuneesti?

Tuoteselosteen tutkiminen on kaiken a&o

Lue tuotetekstit tarkasti ja kiinnitä erityistä huomiota siihen, mistä materiaalista puku on valmistettu. Näin saat selville, miltä kankaat tuntuvat, miltä ne näyttävät, mitä sävyjä kussakin pitsissä, satiinissa ja tyllissä on tarjolla. Esimerkiksi valkoisten morsiuspukukankaiden värisävyjä on lukematon määrä. Valkoista on niin norsunluun- kuin shampanjanvärisenäkin.

Jos haluat puvun hankinnasta oikein perusteellisen ja onnistuneen ajanjakson elämässäsi, suosittelen että aloitat sen retkellä kangaskauppaan, missä saat hypistellä ja tutkia erilaisia kankaita ja sävyjä luonnossa.

Kangaskaupparetki

  • Kaikilla kankailla on omat käyttötarkoituksensa.
  • Perinteiset hääpukujen kankaat, kuten paksumpi morsiussatiinisatiini ei laskeudu niin elävällä tavalla kuin esimerkiksi kevyt tylli.
  • Paksu morsiussatiini sopii pukuihin joissa on laajahelma, ohuemmista satiineista puolestaan valmistuu kauniit laahukset, joiden liikkuvuus alttarille kävellessä myötäilee liikkeitäsi.
  • Joustavasta materiaalista toteutetut puvut takaavat hyvän istuvuuden, mutta niissä ei ehkä ole perusjuttuja, kuten tukiluita, sisäisiä korsetteja ja muita rakenteita, jotka antavat puvulle ryhdikkään muodon.

Joku on joskus todennut, että mekkokankaan sävyn valinnassa kannattaa käyttää hyväksi havaittua nyrkkisääntöä. Jos olet valinnut hääteemaksesi pehmeän ja romattisen tunnelman valitse norsuunluu. Jos haluat silmiinpistävää valkoista mekkoosi, valitse ammattikielellämme ilmaistu ”kikan” valkoinen. Omassa työssäni ompelimolla olen havainnut yhden tärkeän seikan, että kokonaisuus on kuitenkin se, joka ratkaisee tässäkin asiassa.

Älä pelkää sovittaa pukua ennakkoon

Hyvin usein puhutaan siitä, että me kuluttajat käytämme kivijalkakauppoja ”sovituskoppeina” ja tilaamme sitten sopivan tuotteen netistä. Näin asianlaita ei saisi olla!!

Jos poikkeat paikkakuntasi pukuliikkeeseen, kerro edes että sovitat pukua ennakkoon. Ehdota myyjälle, että hän hankkii puvun sinulle sovitettavaksi. Hän puolestaan saa mahdollisuuden tarjota ompelupalvelua mahdollisia korjauksia varten ja molemmille osapuolille sopivat tarjousehdot. Näin tilanteesta hyötyvät sekä myyjä että morsian.

Nettikaupoilla on muita tapoja tarjota hyvää palvelua, kuten sovitus- ja palautusmahdollisuus 30 päivän sisällä. Joillakin kaupoilla voi olla mahdollisuutta lähettää esimerkiksi kangasnäytteitä värin ja laadun varmistamiseksi.

Miten toimit, jos puku ei sovikaan mitoillesi?

Tämä on käytännössä se tärkein huolenaihe, kun morsiamet ovat tilanneet tai harkitsevat hääpuvun tilaamista verkosta.

Hyvin varustetuissa ja palvelevissa verkkokaupoissa on havainnolliset vartalon mittaamiseen liittyvät ohjeet, jotka auttavat sinua mittojen selvittämiseksi.

Oikean koon metsästys perustuu luotettaviin mittoihin

Yksinkertaisin keino on pyytää ompelijaa apuun tekemään mittaukset ja ja vertaamaan niitä toimittajan antamiin mittoihin. Ompelijat ovat ammattilaisia, jotka auttavat mielellään ammattitaitonsa perusteella mittojen ottamisessa.

Jos kuitenkin päädyt ottamaan mitat itse, vertaa aina rinta-, vyötärö- ja lantiomittojasi annettuun valmistajan mittataulukkoon ja valitse mieluummin seuraava suurempi koko kuin pienempi koko. Ohjeita mittojen ottamiseen löydät esimerkiksi täältä.

Kun muistat, että yläosat valitaan aina rinnanympäryksen mukaan niin vältyt ylisuurten mekkojen ostamiselta ja vastaavasti liian pienten mekkojen suurentamiselta takaristikoilla, ellei se ole ollut alunperin tarkoitus. Ompelijasi voi tehdä tarvittavat muutokset, jos mitoitus on sittenkin hiukan sinnepäin tai helma kaipaa lyhennystä.

Mekon nimellä tai valmistajan sivuilta saattaa löytyä valitsemasi mekko sen jo ostaneen henkilön päällä. Tämä auttaa siinä, miltä mekko näyttää ”todellisen” morsiamen päällä aidossa tilnteessa. Jos verkkosivusto näyttää ns. liian hyvältä ollakseen totta asiakkaiden valokuvat tuotteista ovat mitä parhain vakuutus mekko-ostoksillasi.

Tutustu pieneen pränttiin sivun alalaidassa

Älä unohda ottaa huomioon ylimääräisiä kustannuksia, joita nettiostoksiin yleensä liittyy. Näitä ovat mm. toimituskulut, arvonlisävero ja muut mahdolliset verot ja luonnollisesti ompelupalveluun liittyvät korjauskustannukset.

Jos pääsyy verkossa shoppailemiseen liittyy rahan säästämiseen kannattaa muistaa, että sivustolla näkemäsi hinta ei välttämättä ole lopullinen summa, jonka joudut maksamaan mekostasi. Jos puku ei ole tilauksen mukainen, sinun on todennäköisesti korjautettava sitä ompelijallasi, joka nostaa hintaa jonkin verran.

Tilaaminen verkosta ei välttämättä tarkoita sitäkään, että pukusi on valmis muutamassa päivässä. Monet valmistajat ottavat tilaukset vastaan ja aloittavat valmistuksen vasta sitten. Syynä on se, että varastojen pitäminen on kallista yrityksille. Aivan kuten perinteiseenkin kauppaan liittyen, nettikaupat ovat siirtyneet mittatilaustyöhön, jonka vuoksi häämekon valmistuminen voi kestää useita kuukausia. Etumaksu on aina vaihtoehto, mutta älä luota siihen, että mekko on sinulla korkeintaan viikon toimitusajalla.

Tutustu toimitusehtoihin huolella

  • Paljonko lähetys maksaa kokonaisuudessaan
  • Onko palautusoikeutta ja miten ja millä ajalla sen pitää tapahtua
  • Mistä materiaalista pukusi on valmistettu?
  • Onko puku käytetty vai aivan uusi?
  • Onko puku mittatilaustuote vai valitsetko koon mittataulukon mukaan
  • onko kauppa luotettva; löytyvätkö kaupan sivuilta valmistajan tiedot , informatiivinen verkkosivusto ja joustavat palutuskäytännöt

On parempi tietää kaupan tilaus- ja toimitusehdot perusteellisesti, ennen kuin teet ostoksen, jota saatat katua. Tärkeää on myös se, että verkkokauppaa suositellaan suunnittelijan omalla verkkosivustolla.

Lue siis se tilausehtojen pienin präntti aina huolella!

5 vinkkiä, kuinka onnistut hääpuku ostoksilla verkossa
Kuva: Pixabay

.