Santa´s Wardrobe-Joulupukin pellavapaita-ompelimotiinaliina.com
Joulupukin paidan ranskalaiset hiharannekkeet
Santa´s Wadrobe-Joulupukin paidan hihansuiden ranskalaiset hiharannekkeet, eli ”French cuffs”, ovat erityisen kaunis yksityiskohta. Ylös taitettuina nämä kaksinkertaiset kiinnitetään puisilla nappeilla.Näitä kauniita kaksoisrannekkeita käytetään Joulupukin juhlapaidassa eli Joulupukin viralliseen asuun kuuluvassa osassa antaen näin koko asulle tyylikkään ja elegantin ilmeen. Monimutkaisemman muotoilunsa vuoksi ranskalaiset rannekkeet Joulupukin paidassa vaatii hieman enemmän huolellisuutta pesussa ja silittämisessä. Siksi paita kannattaa huoltaa, pesun ja silityksen osalta pesulapalvelun avulla tai toimittaa se meille, hoidamme huollon puolestasi.
Ranskalaisten rannekkeiden historiaa
Ranskalaiset rannekkeet ovat peräisin 1600-luvun Ranskasta, kutta niiden tarkkaa keksijää ei tiedetä. Rannekkeiden muotoilu kehittyi osana muotia ja vaatetusta tuohon aikaan, kun miesten vaateuksessa alettiin yhä enemmän panostaa muodolliseen pukeutumiseen. Ranskalaiset aristokraatit ja ylimystö suosivat näyttäviä vaatteita, ja hihansuiden kaksinkertainen rakenne sekä koristeellisuus alkoivat yleistyä. Hihansuiden muotoilu levisi vähitellen muihin maihin, ja ne ovat sittemmin tulleet osaksi arkielämn muodollista pukeutumista ympäri maailmaa.
1800-luvun alussa, kun moderni paitatyyli oli tulossa omikseen, röyhelöt oli korvattu hihansuilla, jotka oli kiinnitetty linkeillä. Esimerkkinä Alexandre Dumas 1844 -romaani, Monte Criston kreivi, sisältää paroni Danglarsin hahmon, pankkiiri, joka käyttää koristeellisia kalvosinnappeja kaksinkertaisissa rannekkeissaan.
Eräs tarina väittää myös, että ranskalaiset hihansuut saivat alkunsa, kun Napoleon tilasi armeijansa sotilaiden paitoihin erikoispitkät hihat, jotta he voisivat pyyhkiä nenänsä hihansuunsa päistä ja kääntää hihansuut takaisin. Mitään historiallista näyttöä ei kuitenkaan tue tätä teoriaa, joten se on oikeastaan vain enemmän hauska tarina.
Joka tapauksessa termi ranskalainen mansetti ei todellakaan tullut suosittuun käyttöön ennen kuin tyyli muutti Amerikkaan. Toisin sanoen voi olla, että sen kutsuminen ranskalaiseksi mansetiksi sai sen kuulostamaan hieman eksoottisemmalta ja erikoisemmalta amerikkalaisille kuluttajille.
Tiesitkö että napillista, korkeaa ja taitettua mansettia on joskus kutsuttu myös James Bond-mansetiksi. Joitakin näistä ns. vanhan tyylin säännöistä voidaan nykyisin taivuttaa vapaammin. Esimerkiksi muotisuunnittelija Tom Ford on käyttänyt ranskalaisia hihansuita ilman solmiota jo useiden vuosien ajan.
Lähde: Gentleman’s Gazette
Santa´s Wardrobe-Joulupukin pellavapaita-ompelimotiinaliina.com